perjantai 27. toukokuuta 2011

Ei-koira ihmiset, älkää vaivautuko.

Päätinpä heti valottaa tuota edellisen postauksen loppua ennenkuin ketään kerkee huolestumaan. Kyse on siis "esikoisestamme", eli vanhimmasta koirastani Gizmosta. Olimme reilu viikko sitten perus silmäpolvitarkastuksessa missä Gizmolta löytyi harjakoirille ominainen sairaus, linssiluksaatio. Enpä nyt sen enempää tuota tautia tähän lähde selventämään kun en vielä itsekkään tiedä asiasta sen tarkemmin kuin mitä olen Googlen kautta oppinut.  Sen verran kuitenkin sain tarkastuksen tehneeltä eläinlääkäriltä tietoa että 3 kuukauden sisään tulisi minun tehdä päätös miten silmän kanssa toimitaan. Vaihtoehtoina koiran lopettaminen tai aika arvokas leikkaus. Gizmolla linssi on vasta irtoamassa eli kipua hän ei ole vielä sairautensa takia joutunut kärsimään.

Aika lailla heti diagnoosin kuulemisen jälkeen päätin että haluan ehdottamasti leikkauksen. Gizmo, kuten muutkin koirani, ovat perheenjäseniä ja kerta sairauteen on hoito olisi mielestäni aika järjetöntä olla tuota hoitokeitoa käyttämättä. Tosiaan odottelen vielä eläinlääkärin soittoa jotta saisin tarkemmin tietoa leikkauksesta ja sen jälkihoidoista. Käsittääkseni kuitenkin ennusteet ovat hyvät ja koira pystyy elämään normaalia elämää leikkauksen jälkeenkin. Mutta tosiaan, olen paljon viisaampi kun eläinlääkäri soittaa. 

Onhan leikkaus aina leikkaus ja nukutus aina nukutus joten omat riskinsä tuossakin on ja voihan olla että jostakin syystä eläinlääkärit eivät suosittelekkaan Gizmolle leikkausta tms. Tälläisiä asioita olen pyöritellyt päässäni hulluuntumisen kynnykselle asti. Jokainen meillä käynyt vieras tai kanssani jutellut on kyllä saanut osansa pohdinnoistani.

Tämä tapaus muistutti taas että nämä nelijalkaiset perheenjäsenet ovat luonamme vaan niin vähän aikaa. Lupasin etten enää ikinä hanki lemmikkiä sillä luopuminen on aina niin hankalaa. Tosin rupesin eilen miettimään pitäisköhän hankkia kani...

1 kommentti: